Τυλιχτός γιαννιώτικος μπακλαβάς με κανταΐφι
Συνταγή και εκτέλεση Μαρία Ν. Κίτσου
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Ο μπακλαβάς είναι ένα γλύκισμα που συναντάται σε πολλές κουζίνες της Μέσης Ανατολής .Η πόλη Gaziantep στην Τουρκία φημίζεται για τον μπακλαβά της και θεωρείται ως η πόλη στην οποία γεννήθηκε το γλύκισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τυλιχτός γιαννιώτικος μπακλαβάς με κανταΐφι

Βουτυρωνουμε ένα-ένα φύλλο και βάζουμε απ'άκρη σ'ακρη στη στενή του πλευρά το κανταΐφι που του αναλογεί (έχουμε ξάνει το κανταΐφι ν' ανοίξει καλά και το έχουμε χωρίσει σε τόσες μερίδες, όσα είναι τα φύλλα του μπακλαβά μας). Στάζουμε λίγο λιωμένη μαργαρίνη επάνω και απλώνουμε το μείγμα των καρυδιών. Τυλίγουμε ούτε σφιχτά, ούτε χαλαρά και στρώνουμε στο ταψί. Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια των ρολών, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το σιρόπι από τη στιγμή που θα κοχλάσει, το βράζουμε 5 λεπτά, ανακατεύουμε τη γλυκόζη και το λεμόνι, βράζουμε άλλα δύο λεπτά και όπως είναι καφτό, σιροπιάζουμε το γλυκό. 

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search