Εκλεράκια (εκλέρ)
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Φθηνή

Εκλεράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Εκλεράκια (εκλέρ)

Για την ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός τα αυγά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξη καλά. Μόλις πήξη με μια ξύλινη σπάτουλα συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά ακόμα να φύγει η υγρασία. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει η βάζουμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα ώστε να το βοηθήσουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει χτυπάμε και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Βάζουμε σε κορνε με μύτη πάνω από 16αρα. Κάνουμε γραμμές σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με τα ασπράδια των αυγών με λίγο γάλα από αυτά που περίσσεψαν από την κρέμα. Ψήνουμε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για δέκα λεπτά και έπειτα στους 180 για αλλά 20. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΟΣΟ ΨΗΝΩΝΤΕ όταν είναι έτοιμα ανοίγουμε το φούρνο αλλά δεν τα βγάζουμε από μέσα αφήνουμε να κρυώσουν αργά. Όταν είναι έτοιμα τρυπάμε από κάτω και τα γεμίζουμε με την κρέμα

Κρέμα

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο και τις βανίλιες ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξη καλά τέλος βάζουμε το βούτυρο και τις βανίλιες. Βάζουμε σε μπολ και βάζουμε από πάνω μεμβράνη βάζουμε ψυγείο μια ώρα τουλάχιστον. Όταν θέλουμε να την δουλέψουμε βγάζουμε την κρέμα και την χτυπάμε με ένα μιξερακι να αφρατεψει. Ρίχνουμε 100γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά να γίνει λεία και γεμίζουμε τα εκλερ. Όταν τελειώσουμε με την κρέμα βουτάμε την πάνω μεριά στην σοκολάτα.

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search