Τούρτα εκλέρ
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Τούρτα εκλέρ δεν υπαρχει πιο νοστιμη και διαφορετικη σε τουρτες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τούρτα εκλέρ

Για την ζύμη

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός τα αυγά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξη καλά. Μόλις πήξη με μια ξύλινη σπάτουλα συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά ακόμα να φύγει η υγρασία. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει η βάζουμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα ώστε να το βοηθήσουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει χτυπάμε και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Λαδώνουμε δυο φόρμες 26αρες ενώ έχουμε βάλει στο κάτω μέρος λαδόκολλα. Ψήνουμε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΟΣΟ ΨΗΝΩΝΤΕ όταν είναι έτοιμα ανοίγουμε το φούρνο και βάζουμε μια πετσέτα αλλά δεν  τα βγάζουμε από μέσα αφήνουμε να κρυώσουν αργά.

Κρέμα

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο και την σοκολάτα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξη καλά ρίχνουμε την σοκολάτα σε μικρά κομματάκια για να λιώσει και τέλος βάζουμε το βούτυρο. Βάζουμε σε μπολ και βάζουμε από πάνω μεμβράνη βάζουμε ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Όταν θέλουμε να την δουλέψουμε βγάζουμε την κρέμα και την χτυπάμε με ένα μιξερακι η με αυγοδαρτη να αφρατεψει.

Γκανάς

Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο μέχρι να έρθει βρασμός και ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύουμε να λιώσει καλά και γαρνίρουμε.153745690 10218600227502123 7390011399293447835 o

Κατηγορία: 

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search