Μελομακάρονα με σιμιγδάλι
Χτυπάμε το λάδι πολύ καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπάμε για λίγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε να ενωθούν μαζί και μετα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι (αν η ζύμη θρυμματίζετε και δεν μπορείτε να το πλάσετε να προσθέσετε πορτοκάλι χυμό μέχρι να φτάσει να είναι για πλάσιμο παίζει ρόλο η μάρκα του αλευριού) ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι (προσοχή δεν την παραζυμώνουμε). Αφήνουμε τη ζύμη για 40 λεπτά σε ζεστό μέρος «να ξεκουραστεί». Πλάθουμε τα μελομακάρονα τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου αντιστάσεις. Βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο και τα ρίχνουμε καυτά στο σιρόπι τα αφήνουμε για ενα με δυο λεπτά αναποδογυρίζοντας συχνά. Βγάζουμε τα βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε καρύδι τριμμένο μαζί με ζάχαρη και κανέλα
Το σιρόπι το κάνουμε τουλάχιστον 5 ώρες πριν ώστε να κρυώσει το βράζουμε για 8-9 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλη φωτιά και το ξαφρίζουμε με όλα τα υλικά μαζί εκτος του μελιου και το μελι το προσθετουμε στο τελος.Το σιροπι που θα περισσεψει δεν το πεταμε το βαζουμε σε βαζο να το χρισιμοποιησουμε αλλη φορα)..
Από πάνω για ομορφιά καβούρδισα σουσάμι έβαλα λίγη ζάχαρη και κανέλα και λίγο σιρόπι που είχε μείνει στο ταψί.