κρουασάν με μερεντα
Συνταγή και εκτέλεση Ozlemaki Kap
Δύσκολη
Σχετικά φθηνή

κρουασάν με μερεντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ κρουασάν με μερεντα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να κάνουμε τη ζύμη(εκτος απ το βούτυρο) Θέλουμε μια μαλακη ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει.
Μετά κάνουμε 30 μπαλάκια ζύμης, προσπαθούμε να έχουνε το ίδιο μέγεθος.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι κάθε μπαλάκι και κάνουμε μικρές "πιτουλες" όπως και στην φώτο.
Στην συνέχεια αλείφουμε με βούτυρο μόνο την μια πλευρα. Το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ίσως και λίγο πιο ζεστό για να σας διευκολύνει.
Παίρνουμε τις πιτουλες και τις χωρίζουμε σε τρεις ομάδες των δέκα. Βάζουμε δέκα την μια πάνω στην άλλη όπως φαινεται και στην φώτο. Σημείωση:μην αλείψτε με βούτυρο την δέκατη θα την χρειαστείτε για να κλείσει από πάνω.
Σκεπάζουμε τις τρεις δεκάδες μας με μια σακούλα και περιμένουμε πάλι 15-20 λεπτά.
Στην συνέχεια χωρίς να διαλύσουμε και να πιεσουμε πολύ την ζύμη ανοίγουμε την ζύμη σε ένα κύκλο περίπου 70-80 εκατοστών. Καλό είναι πριν βάλετε τον πλάστη να προσπάθησετε να την ανοίξετε λίγο με το χερι.
Κόβουμε σε τριγωνακια όπως κόβουμε πίτσα 16 κομμάτια βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας (γίνεται και με μαρμελάδα η και με τυρι η ακομη και άδεια!! ) και τυλίγουμε όπως στην φώτο και το βίντεο.
Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδοκολλα και τα Σκεπάζουμε ξανά για 30 λεπτά. Τα αλείφουμε με τον κρόκο με πολύ προσοχή ώστε να μην μας ξεφουσκωσουν και τα βάζουμε στο φούρνου στους 180 μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν και από κάτω. Μην το παρακάνετε γιατι θα ξεραθουν απ έξω παραπολυ και θα χάσουν και την ελαστικότητα τους. Όταν τα βγάλετε σκεπαστα με μια πολύ ελαφρως νωπή πετσέτα για 5-10 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυωσουν λίγο για να τα φάτε γιατί αλλιώς θα σας πέσουν βαρια50708420 2182065962108778 5926013119867387904 nhttps://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td0/1/16/1f602.png?_nc_eui2=AeHy8QF7J1SZgIsJE3ws5ehgkC-f5h9aYUGD33bAYuCHsFpDAZpllh82V6qjHk9yp4kdKzZ_Cau5hVUNX-fJoJoxMI_aKvy9TynLDRuk4q2MLg");">?https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td0/1/16/1f602.png?_nc_eui2=AeHy8QF7J1SZgIsJE3ws5ehgkC-f5h9aYUGD33bAYuCHsFpDAZpllh82V6qjHk9yp4kdKzZ_Cau5hVUNX-fJoJoxMI_aKvy9TynLDRuk4q2MLg");">?https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/td0/1/16/1f602.png?_nc_eui2=AeHy8QF7J1SZgIsJE3ws5ehgkC-f5h9aYUGD33bAYuCHsFpDAZpllh82V6qjHk9yp4kdKzZ_Cau5hVUNX-fJoJoxMI_aKvy9TynLDRuk4q2MLg");">?https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ta1/1/16/1f61d.png?_nc_eui2=AeEcfOykYfW0m2c1Y1vF7vMmsrcAB8TVuCOL-CjFAT9ijhasqnRdTQIQZUaADIYgZhf1vFTZ87DJa07w0ZmV_mOi1E_i2riPwtyTEhRZ3gMtKA");">?

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search