Λιγκουινι με μύδια. Απλά μοναδική μακαρονάδα για τους λατρεις των θαλασσινών
Βράζουμε τα μακαρόνια κανονικά λιγότερα λεπτά από ότι πρέπει, να κρατάνε δηλαδή κ δεν τα σουρωνουμε. Βάζουμε αλάτι στο νερό που βράζουν.
Βάζουμε το λάδι σε σωτεζα κ σωταρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, κ το καροτο προς το τέλος προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών κ το σκόρδο.Οταν σωταριστουν καλά προσθέτουμε τα μύδια κ τα γυρίζουμε 5-6 φορές να σωταριστουν κι αυτά. Σβήνουμε με την ρακί ή λευκό κρασί κ προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα , τον πελτέ , την ζάχαρη κ τα μπαχαρικά μας.
Αλάτι δεν βάζουμε παρά μόνο αν δεν έχουμε βάλει στο νερό που βράσανε τα μακαρόνια.
Αφήνουμε λίγο να βράσουν περίπου 5-7 λεπτά κ προσθέτουμε τα μακαρόνια λίγα λίγα μαζί με ζουμί στο οποίο έβρασαν ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας κ να είναι ζουμερά τα ζυμαρικά. Τέλος προσθέτουμε φρεσκοκομμένο μαϊντανό! !