Γλυκό μελιτζανακι
Συνταγή και εκτέλεση Penny Panagiotopoulou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Γλυκό μελιτζανακι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γλυκό μελιτζανακι

Πλένω Καλά τα μελιτζανακια μου,τους κόβω το κοτσάνι κ τα χαράσω κατά μήκος σε τρείς μεριές.Έπειτα,τα βάζω σε βαθιά κατσαρόλα μόνο με νερό και τα βραζω για μισή ώρα.Μόλις βράσουν τα σουρωνω,μόλις κρυώσουν λίγο βάζω στις σχισμές από ένα αμύγδαλο.Επίσης καρφώνω και ένα μοσχοκάρφι.Τα ξανά τοποθετώ μέσα στην κατσαρόλα,το ένα δίπλα στο άλλο,ριχνω την ζάχαρη από πάνω κ τα αφήνω να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.Μόλις αρχίζει να δένει προσθέτω κ τον χυμό λεμονιού.

*Εάν δεν έχετε αποφλυωμενα αμύγδαλα,μπορείτε να βρασετε τα αμύγδαλα που έχετε για 3-4 λεπτά,να τα αφήσετε λιγάκι μέσα στο νερό να φουσκώσουν κ η φλούδα τους θα αφαιρεθεί πολύ εύκολα.Στην συνέχεια,βάλτε τα σε ενα ταψάκι και στο φούρνο για λίγα λεπτά ίσα ίσα να καβουρδιστουν.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.