Μπισκοτάκια βουτύρου με επικάλυψη ζαχαρόπαστας
Συνταγή και εκτέλεση Χριστίνα-Πετρος Τζιβα-Μανωλιαδης
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Μπισκοτάκια βουτύρου το ιδανικό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μπισκοτάκια βουτύρου με επικάλυψη ζαχαρόπαστας

Εκτέλεση για τα μπισκότα:

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι, τα οποία έχουμε κοσκινίσει . Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε την άχνη. Προσθέτουμε τα αρώματα και στη συνέχεια το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Αν κολλάει προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο την τυλίγουμε με ζελατίνα και βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180 βαθμούς. Απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και ανοίγουμε το ζυμάρι ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Κόβουμε μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε, βάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στο ψυγείο για άλλα 15 λεπτά. Στη συνέχεια ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ίσα να αποκτήσουν λίγο χρώμα.

Εκτέλεση για την ζαχαρόπαστα:

Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα την σκόνη ζελατίνης. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. 
Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. Βγάζουμε από την φωτιά χωρίς όμως να αφαιρέσουμε το μπολ από το εξωτερικό σκεύος. Ρίχνουμε μέσα την γλυκόζη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε λεκάνη βάζουμε την άχνη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ζυμώνουμε.
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για να σκληρύνει.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search