Ο λαιμός είναι ολόκληρος και ο χασάπης έσπασε το κόκκαλο στο κάτω μέρος.
Κόβουμε 2 σκελίδες σκόρδου στην μέση, κάνουμε με το μαχαίρι 4 τρύπες στο κρέας και εκεί βάζουμε τα σκόρδα.
Αλείφουμε το κρέας με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, την πάπρικα και με πινέλο απλώνουμε σε όλες τις επιφάνειες του κρέατος.
Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα, για να καθαριστεί εύκολα μετά, τοποθετούμε μια σχάρα και επάνω ακουμπάμε το κρέας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια, για να βράσουν γρηγορότερα, και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή όχι να βράσουν τελείως.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε τις πατάτες, σε δόσεις για να τις χωράει το τηγάνι, το υπόλοιπο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε την ρίγανη.
Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε τον ζωμό από το ταψί και το τοποθετούμε για 5 λεπτά στην κατάψυξη. Έτσι το λίπος θα συμπυκνωθεί στην επιφάνεια και θα το αφαιρέσουμε. Τοποθετούμε τον ζωμό σε δυνατή φωτιά και όταν συμπυκνωθεί έχουμε την σάλτσα από το ψητό μας.
Αν θέλουμε την ώρα που βράζει προσθέτουμε 2 κ.σ. κονιάκ, για άρωμα και γεύση.