Γαλακτομπούρεκο
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Γαλακτομπούρεκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γαλακτομπούρεκο

Φτιάχνουμε το σιρόπι όλα τα υλικά μαζί μόλις αρχίσει να βράζει μετράμε 6 λεπτά και βάζουμε το σιρόπι σε ένα δοχείο να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα με χαμηλή θερμοκρασία ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε το ανακατεμένο σιμιγδάλι με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήξει η κρέμα αλλά όχι να γίνει σφιχτή. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε στην κρέμα μας την βανίλια και 100 γραμμάρια βούτυρο από το ψυγείο να κρυώσει λίγο η κρέμα και έπειτα ρίχνουμε τους κρόκους (προσοχή η κρέμα δεν πρέπει να καίει θα ψηθούν οι κρόκοι) σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και το καπάκι  και συνεχίζουμε με τα φύλλα.
Απλώνουμε το κάθε φύλλο, το βουτυρώνουμε, σε κάθε μια πλευρά του ταψιού αφού βάλουμε 4-6 φύλλα στο κάτω μέρος ρίχνουμε την κρέμα μας και κλείνουμε με τα φύλλα που βγαίνουν από το ταψί κάθε φορά  τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο αφού τελειώσουν τα κάτω φύλλα απλώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα που έχουν μείνει από πάνω βουτυρώνοντας πάντα καλά. Βάζουμε στο ψυγείο και ανάβουμε τον φούρνο στους 180-190 αντιστάσεις. Μόλις είναι έτοιμος ο φούρνος βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο και κόβουμε επιφανειακά. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο αντιστάσεις χαμηλά το ταψί για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μόλις είναι έτοιμο σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.97969909 10216561027643401 8059793008989569024 o

Ετικέτες:

Αναπαραγωγή βίντεο

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search