Χαλβας με ταχινι η του μπακαλη με ολοκληρο αμυγδαλο
Βάζουμε την ζάχαρη την γλυκόζη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις έρθει βρασμός ρίχνουμε το ξινό η το λεμόνι και φτάνουμε το σιρόπι στους 118 βαθμούς η μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα του σιροπιού. Αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λευκή πηχτή κρέμα. Βάζουμε στο ταχίνι την βανίλια και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στο ταχίνι ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις.(προσοχή το σιρόπι καίει πολύ πρέπει να έχετε ειδικό γάντι σιλικόνης η να ανακατέψετε με μια κουτάλα. Μέχρι να μπορεί το χέρι σας να δεχθεί την θερμοκρασία. Στο βίντεο δείχνω τρόπους) μόλις πάρει όλο το σιρόπι το μείγμα ρίχνουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει στερεά και να σας δυσκολέψει πολύ στο ανακάτεμα. Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Οταν ξεφορμαρετε βαζετε μεμβρανη και αφηνετε στο ψυγειο 12 ωρες να δεσει