Μπαμπάς Σαβαρέν Σιροπιαστός με ρούμι & υλικά που έχουμε στο σπίτι και ένα μίξερ χειρός. Baba au rum
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο (αν βάλουμε ξερή μαγιά αν βάλουμε φρέσκια την ενεργοποιούμε πρώτα). Μετα από δυο λεπτά ρίχνουμε κομματάκια μικρά το βούτυρο. Το ζυμάρι είναι σαν σφιχτός χυλός (κολλάει πολύ) το ρίχνουμε στο φόρμα που πρέπει να είναι καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη απλώνουμε με την βοήθεια μια σπάτουλα βρέχοντας την συνέχεια με νερό, αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι το ύψος της φόρμας περίπου. ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι αφού κάνουμε τρύπες στην κάτω μεριά με ένα ξύλο.
σιρόπι
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του κονιάκ μόλις αρχίζει να βράζει μετράμε για 2-3 λεπτά λίγο πριν βγάλουμε ρίχνουμε το κονιάκ η το ρούμι.
Επάλειψη
Βάζουμε την μαρμελάδα και το νερό και το ζεσταίνουμε καλά αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνια του μπαμπά
Σαντιγί
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και μια βανίλια και γαρνίρουμε και στολίζουμε με γλυκό κεράσι