Βαζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι σε μια κατσαρολα το αφηνουμε να βρασει και μολις βρασει περιμενουμε αλλα 4 λεπτα και το αποσυρουμε απο την φωτια για να κρυωσει.
Περνουμε ενα ταψι το βουτυρονουμε καλα και της ακρες του με ενα πινελο βαζουμε το κανταιφι ενω το εχουμε ανοιξη και επειτα το ραντιζουμε ακομα λιγο με το βουτυρο
σε μια κατσαρολα βαζουμε το γαλα, την κρεμα γαλακτος, το σιμιγδαλι, την ζαχαρη, της βανιλιες και το ξυσμα απο το πορτοκαλι η το λεμονι ανοιγουμε το ματι στο χαμηλο και ανακατεβουμε καλα.
Περνουμε τα αυγα και σε 2 μπολ χωριζουμε τους κρουκους με τα ασπραδια στην συνεχεια χτυπαμε τα ασπραδια στο μιξερ για να γινει μαρεγκα και μετα χτυπαμε τους κροκους με ενα συρμα
μετα ενωνουμε την μαρεγκα με απαλες κινησεις με τους κροκους χωρις να κοψει η μαρεγκα
αδιαζουμε το μιγμα στην κατσαρολα και ανακατευουμε σιγα σιγα με μια ξυλινη κουταλα στην συνεχεια προσθετουμε της 3 κουταλιες της σουπας βουτυρο ανακατευοντας συνεχεια
μεχρι να ενσωματοθουν τα υλικα μεταξι τους και να αρχισει να πηζει και οταν ειναι ετοιμη την αποσυρουμε απο την φωτια.
Μετα περνουμε την κρεμα και την τοποθετουμε στο ταψι την απλονουμε ομοιομορφα και στρονουμε το υπολοιπο κανταιφι ενω το εχουμε ανοιξη και το ραντιζουμε με αρκετο βουτυρο και με νερο ( μην το φοβαστε)
ψηνουμε σε μετριο προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 1 ωρα μεχρι να ροδισει
μολις βγει το καυτο γλυκο περνουμε το σιροπι και με ενα κουταλι της σουπας η με μια κουταλα το σιροπιαζουμε να παει παντου και το αφηνουμε να κρυωσει.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!