Εύκολο γλυκό ψυγείου με σπιτική αλατισμένη καραμέλα και σάλτσα σοκολάτας με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Καραμέλα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη και καθαρίζουμε συνέχεια τα τοιχώματα μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το βούτυρο (προσοχή φουσκώνει) μόλις λιώσει ρίχνουμε τις βανίλιες το αλάτι και σιγά σιγά την κρέμα. Αφήνουμε για λίγο να ηρεμίσει και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Στήσιμο
Παίρνουμε ένα μέρος από την καραμέλα και σε ένα ταψάκι που έχουμε βάλει λαδόκολλα και έχουμε στρώσει μια σειρά μπισκότα την ρίχνουμε. Την υπόλοιπη μπορείτε να την φυλάξετε στο βάζο και στο ψυγείο κρατάει για πολύ καιρό. Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την σάλτσα σοκολάτας. Βάζουμε την κρέμα μέχρι να έρθει βρασμός και ρίχνουμε την σοκολάτα το σπορέλαιο και το πιπέρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω στην καραμέλα που έχει ήδη σφίξει. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να δέσει καλά το γλυκό και σερβίρουμε