Μωσαϊκό με κρέμα λευκής σοκολάτας και γκανάζ
Συνταγή και εκτέλεση Elena Zournatzidou
Εύκολη
Φθηνή

Το μωσαϊκό βάζει τα καλά του και ξετρελαίνει τους γευστικούς μας κάλυκες...32845208 10214609613131478 1673671909696339968 n

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μωσαϊκό με κρέμα λευκής σοκολάτας και γκανάζ

32762098 10214609613811495 3337648630801629184 n

Αρχικά σπάμε τα μπισκότα και τα καρύδια και τα βάζουμε σε μπολ. Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το μωσαϊκό μας. Ανακατεύουμε διαρκώς να ομογενοποιηθούν. Αποσύρουμε από την φωτια και περιχύνουμε το μείγμα των μπισκότων μας. Ανακατεύουμε και βάζουμε στο σκεύος μας. Βάζουμε κατάψυξη για να παγώσει. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα της λευκής σοκολάτας ως εξής. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα πλην της σοκολάτας και του βούτυρου. Ανακατεύουμε διαρκώς έως ότου πήξει. Τότε, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε το μωσαϊκό μας και βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου μας να σταθεί. Μετά από2-3 ώρες ετοιμάζουμε την γκανάζ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε πάνω από την κουβερτούρα που έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και μόλις χλυαρύνει περιχύνουμε πάνω από την κρέμα. Στολίζουμε κατά βούληση!

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search