Ατομικές πάστες σοκολατίνες σε θήκες με σιροπιασμένο παντεσπάνι αφράτο & κρέμα σοκολάτας
Για το παντεσπάνι
Βάζουμε τα αυγά και την ζάχαρη χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα στερεά υλικά κοσκινισμένα) ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε 180 αντιστάσεις 15-20 λεπτά τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα η με ένα μαχαίρι τρυπώντας το πρέπει να βγαίνει στεγνό. Εάν βάλετε ταψί μέχρι 25 πόντους τότε το ένα παντεσπάνι φτάνει αν βάλετε πάνω από 25 πρέπει να κάνετε δυο. Μπορείτε επίσης να βάλετε ένα παντεσπάνι σαν βάση και να μπει η κρέμα όλη μαζί. Μπορείτε να βάλετε έτοιμο παντεσπάνι η μπισκότα σαβαγιάρ.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το κονιάκ βράζουμε για ένα δυο λεπτά και πριν αφαιρέσουμε ρίχνουμε το κονιάκ.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και βάζουμε 300γρ κρέμα γάλακτος βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων η σε κατσαρόλα να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στο κάδο η στο μιξερακι να γίνει σαντιγί κατά την διάρκεια του χτυπήματος βάζετε την άχνη ζάχαρη 100γρ. Όταν είναι έτοιμη η σαντιγί ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με την σοκολάτα σταδιακά.
Για την σάλτσα σοκολάτας
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις ρίχνουμε μέσα μέχρι να λιώσουν καλά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω στην τούρτα
Στήσιμο
Κόβουμε σε κομματάκια το παντεσπάνι και το βάζουμε στις θήκες σαν βάση. Ρίχνουμε σιρόπι και από επάνω την κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κρέμα και τέλος φτιάχνουμε την σάλτσα σοκολάτας και την βάζουμε πάνω από την κρέμα. Τέλος βάζουμε σαντιγί και ένα κομμάτι γλυκό κουταλιού.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.