Ευκολο και γρήγορο εκμεκ καταιφι
Συνταγή και εκτέλεση Sofi Savvidaki
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Ευκολο και γρήγορο εκμεκ καταιφι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ευκολο και γρήγορο εκμεκ καταιφι

Για τη βαση:
Φτιαχνω πρωτα το σιροπι. Πρεπει να ειναι κρυο οταν το βαλω στο καυτο καραιφι. "Ξεμαλλιαζω" καλα το καταιφι, βαζω τη λιωμενη φυτινη και το ψηνω στους 160 αερα. Στο μισαωρο, το γυριζω απο την αλλη πλευρα να ροδισει. Χρειαζεται μια ωρα ψησιμο.

Για την κρεμα:

Βραζω το γαλα με τα 5 κουτακια νερο. Αραιωνω το άνθος με το 6ο κουτακι νερο. Μολις ζεσταθει το γαλα ριχνω σιγα σιγα το ανθος και βραζω μεχρι να πηξει-χοχλασει. Τη βαζω αμεσως πανω στο καταιφι. 
Μολις πηξει βαζω την σαντιγί.

Για την σαντιγί :
Την φτιαχνω οπως τις οδηγίες και την απλωνω. 

Πασπαλιζω με φυστικι αιγινης ή ασπρισμενο ψιλοκομμένο αμυγδαλο. (εβαλα κ λιγο στο καταιφι) 

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.