ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Συνταγή και εκτέλεση Eirini Artsi
Εύκολη
Σχετικά ακριβή

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Αρχικά πλένουμε τις γαρίδες, βγάζοντας τιςς κεραίες τους κ τα ποδαράκια από το σώμα και αφήνοντας το κεφάλι, γιατί σε αυτό κρύβεται όλη η νοστιμιά. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι την πιπερια και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. . Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.ρίχνουμε τις ντομάτες κ την κονσέρβα,αλάτι κ πιπερι κ αφήνουμε για δυο λεπτά να βράσουν λίγο η γαρίδες ..Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες..
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα κ 2 ποτίρια νερο όταν πάρει βράση η σάλτσα μετα απο 10 λεπτάκια ρίχνουμε τα μακαρόνια( κ σε αυτό το σημείο είναι αν θα μας πετύχει η γαριδομακαρονάδα μας) βράζουμε τα μακαρόνια λιγότερο απο ότι λέει η συσκευασία τους πόσο γράφουν δέκα εμείς θα τα βράσουμε πέντε, μετά ρίχνουμε κ τις γαρίδες ανακατευουμε σιγά σιγά αποσύρουμε την κατσαρόλα απο το μάτι κ αφείνουμε να γίνουν τα μακαρόνια. Αν χρειαστεί προστέτουμε λίγο νερακι ακόμα, κ πιπέρι εγώ προσθέτω αρκετό ...σερβίρουμε σε πιατέλα κ στολίζουμε με λίγα φιλλαράκια μαιντάνου

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search