Γεμιστά ορφανά. Παραδοσιακή Ελληνική συνταγή νηστίσιμη.
Πλένουμε καλά τα γεμιστά. Ανοίγουμε και βγάζουμε το εσωτερικό τους. Την ντομάτα την φυλάμε για από πάνω και την μελιτζάνα την πολτοποιούμε για να την βάλουμε στην γέμιση.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά αφήνοντας ένα πόντο γιατί θα φουσκώσει το ρύζι. Ρίχνουμε το μισό νερό στο ταψί μας (το
άλλο μισό το βάζουμε στην γέμιση). Ρίχνουμε από πάνω αλάτι και την ντομάτα και Ψήνουμε 200 βαθμούς αντιστάσεις για δυο ώρες