Σωτάρω στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτω το σπανάκι και αφήνω να μαραθεί. Αφήνω να ψηθεί λίγο (περίπου 10-15') για να κατεβάσει όλα τα υγρά του.
Προσθέτω τα μπαχαρικά και το δυόσμο ή άνιθο και το γκούντα. Κλείνωνω τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Σπάζω τη φέτα σε κομματάκια ή την κάνω τρίμματα .
Σε μεγάλο ταψί βάζω ηλιέλαιο, στρώνω την πρώτη σειρά από τα λαζάνια μου μέχρι να καλυφθεί ο πάτος. Και αστη συνέχεια πασπαλίζω την επιφάνεια με τα μισά τρίματα από την φέτα.
Ξανάστρώνω ακόμα μία στρώση λαζάνια από πάνω και απλώνω το υπόλοιπο σπανακι και τη φέτα.
Τέλος απλώνω και τη 3η σειρά λαζάνια και από πάνω πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα..
Στο μούλτι χτυπάω την κρέμα γάλακτος ή το γάλα με τα αυγά για πολύ λίγο και περιχύνω με το μίγμα αυτό το φαγητό από πάνω.
Αφήνω να απορροφήσει τα υγρά τουγια 1/2 ώρα τουλάχιστον και φουρνίζω στους 180C μέχρι να ροζίσει καλά η επιφάνεια του φαγητού.