Γλυκό σταφύλι
Συνταγή και εκτέλεση Lena Garoufalidou-Polistiri
Εύκολη
Φθηνή

Γλυκό σταφύλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γλυκό σταφύλι

Πλένουμε και σουρώνουμε καλά τις ρόγες. Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα στρώνουμε σε στρώσεις εναλλάξ τη ζάχαρη και τα σταφύλια και τα αφήνουμε γύρω στις 8 ώρες να πάρουν και να δώσουν. 
Προσθέτουμε το νερό το αλάτι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά(στο 6) 20 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε μόνο ξαφρίζουμε.
Σκεπάζουμε το γλυκό με μια λινή πετσέτα μουσκεμένη και στραγγισμένη πολύ πολύ καλά. Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε το γλυκό 20-25 λεπτά αφού προσθέσουμε τα φύλλα της αμπαρόριζας και στο τελευταίο 5λεπτο το ξυνό με το χυμό λεμονιού.
Μόλις δέσει απομακρύνουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε πάλι με στιμμένη πετσέτα. Αυτό το κάνω 4-5 φορές ανά 10λεπτο και κουνάω περιμετρικά τη κατσαρόλα. Η πετσέτα βοηθάει στο φούσκωμα της ρόγας.
Καλή επιτυχία.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search