Ένα φαγητό που το έφαγα στην Καππαδκία και ξετρελάθηκα!!! Είναι ονειρεμένο !
Υλικά Συνταγής
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή με 200 γραμ χοιρινό
1 κρεμμμύδι μεγάλο περασμένο από το μούλτι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι γλυκό
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 φλυτζάνα φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι πελτέ κόκκινης πιπεριάς κι αν δεν έχτε ντομάτας
1/2 κουταλάκι σόδα του φαγητού σε σκόνη
1 κουταλιά ξύδι για να σβήσουμε τη σόδα
1 αυγό
4 κουτάλια της σούπας ελαίολαδο
1 κουταλάκι αλάτι ή νοστιμιά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ
6 σουβλακόπιτες ψημένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
λίγο αλάτι, ζάχαρη, κόκκινο γλυκό πιπέρι και μαυροπίπερο
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καυτό
Γιαούρτι στραγγιστό ή απλό
Πράσινες πιπεριές ψημένες
1-2 ντομάτες σε φέτες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Pideli (πιντελί) κεφτέδες Καππαδοκίας της Λίνας
Ζυμώνουμε τους κεφτέδες με όλα τα υλικά της συνταγής και τους αφήνουμε σκεπασμένους στο ψυγείο για ένα βράδυ
Την επόμενη μέρα τους πλάθουμε, ;όχι χοντρούς αλλά λεπτούς στο πάχος τους και τους ψήνουμε στο γκριλ.
Ετοιμάζουμε τα συνοδευτικά! Σε ενα κατσαρολάκι με ελάχιστο λάδι, τσιγαρίζουμε τον πελτέ ντομάτας, στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, ζάχαρη, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.Προσθέτουμε και μισή κούπα νερό και βράζουμε τη σάλτσα μας.
Αν έχουμε πήλινα ή πυρέξ μικρές πιατέλες ή πιάτα, καθώς επίσης τηγανάκια ατομικά είναι ότι καλύτερο! Αλλιώς χρησιμοποιούμε τα πιάτα μας!
Κόβουμε τις ψημένες σουβλακόπιτες σε μικρά κομματάκια και τις μοιράζουμε στα πιάτα. Από πάνω με ένα κουτάλι βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Αμέσως μετά τοποθετούμε από πάνω τους ψημένους κεφτέδες. Ξαναρίχνουμε από πάνω από τους κεφτέδες τώρα λίγες κουταλιές από τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Έχουμε κάψει καλά το φρέσκο βουτυρό μας σε ενα τηγανάκι ή μπρίκι και με ένα κουτάλι της σούπας περιχύνουμε από πάνω τους κεφτέδες μας. 2-3 κουταλίες σε κάθε πιάτο φτάνουν. Τέλος τοποθετούμε σε μια ακρούλα του πιάτου μας μια κουταλιά γιαούρτι, μια πράσινη πιπεριά ψημένη και μερικές φέτες φρέσκιας ντομάτας.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.