Κέικ μήλου
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε αλεύρι, σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε πολ6 καλά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπορέλαιο και τη βανιλίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν.
Τώρα ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι με τα μπαχαρικά κι ενώνετε τα δύο μείγματα χτυπώντας λίγο ακόμα.
Προσθέτε τα μήλα και τις σταφίδες τις οποίες έχετε αλευρώσει ελαφρά.
Ανακατεύετε με ένα κουτάλι να πάνε παντού κι έπειτα αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί το οποίο έχετε λαδώσει.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45'-50'.
Είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι που θα τρυπήσετε το κέντρο του θα βγει στεγνό.
Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη και απολαμβάνω!