Eίναι ένα κέικ με καραμελωμένο ανανά,είναι απλό και νοστιμότατο και η προέλευση του είναι από την Λατινική Αμερική.
Βράζουμε τα υλικά για την καραμέλα μέχρι να γίνει σιρόπι σκούρο.
Αδειάζουμε την καραμέλα σε στρόγγυλο ταψί και τοποθετούμε τον ανανά σε κονσέρβα και κερασάκια όπως στην πρώτη φώτο.
Για το κέικ μας, χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 4-5 λεπτά. Τα υλικά πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώνουμε πάνω από τον ανανά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν κρυώσει αναποδογυρίζουμε.