Kαρυδόπιττα
Ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη προς την σφικτή ...προσθέτουμε την κουταλία με το βούτηρο και ξαναζυμώνουμε ...η ζύμη μας θα γίνει μαλακή με τον βούτηρο..
Χωρίζουμε την ζύμη μας στα 5..
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και ανοίγουμε στρογγυλά λεπτά φύλλα ....
Βάζουμε στο ταψί μας το πρώτο φύλλο...αλοίφουμε με βούτηρο μετά με φρέσκα κρέμα και τέλος βάζουμε σκορπιστους τιους χοντροαλεσμένους ξηρους καρπους με κανέλα....συνεχίζουμε βάζοντας από πανω άλλο φύλο και επαναλαμβάνουμε όπως το πρώτο φύλλο....όταν βάλουμε το πέμπτο φύλλο το αλείφουμε με βούτηρο και φρέσκα κρέμα ....
Βάζουμε ενα μικρό πιατάκι ακριβώς στην μέση της πίττας μας και κόβουμε στα τέσσερα αρχίζοντας από το πιατάκι προς τα έξω.....μετά τα τεσσερα κομάτια τα ξανακόβουμε να γίνουν 8 και ξάνα το ίδιο να γίνουν 16 και αρχίζουμε και τα γυρίζουμε το κάθε κομάτι 3 γυρούς ....πάντα απο την ίδια μεριά........αν μας έχει περισέψει βούτηρος ή κρέμα την βάζουμε από πάνω. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει λίγο (περίπου 20 με 30 λεπτά)
Την ψήνουμε περίπου 1 ώρα στον αέρα στους 180 βαθμούς. Μόλις ψηθεί βάζουμε το σιρόπι(παγωμένο)