ΑΡΜΕΝΟΒΙΛ
Βάζουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε αντικολλητικο σκεύος και όταν λιώσει (χρώμα καραμέλας), ρίχνουμε και την υπόλοιπη. Λιωνει, ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε, αδειάζουμε σε χαρτί αλειμμενο με σπορέλαιο. Κρυώνουν και χοντρό κόβουμε.
Σε μίξερ, χτυπάμε τη φυτική σαντιγί, να αφρατεψει,+ζαχαρουχο+βανιλια+μαρεγκες(σπασμένες) +κουβερτουρα+Καραμελωμενα αμύγδαλα. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και την ανακατεύουμε με το μίγμα της φυτικής σαντιγί. Επενδύουμε μια φόρμα μακρόστενη με μεμβράνη και ρίχνουμε το μίγμα. Κατάψυξη για 4 με 5 ώρες.
Μαρεγκες
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατεψουνκαι σταδιακά την άχνη +ξυδι+μαστιχα+ σε στιγμιαία λειτουργία τοκορν φλάουρ. Με κουταλάκι ή κορνε, σχηματίζουμε μαρέγκες τις βάζουμε σε ταψί με λαδοκολα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 130 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη πόρτα του φούρνου και αφήνουμε να κρυώνουν για 30 λεπτά.