Τούρτα γενεθλιων
Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν ωστόσο κοσκινίζουνε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν κ την βανίλια. Όταν έχουν αφρατέψει τα αυγά στο μίξερ με μια σπάτουλα ανακατεύουμε το κοσκινισμένο μείγμα απαλά απαλά για να μην χάσουμε τον όγκο κ τέλος προσθέτουμε κ το ηλιέλαιο. Ψήνουμε το παντεσπάνι για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι σε ένα τσικαλάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει 2-3 λεπτά κ στο τέλος ρίχνουμε τη βανίλια κ το κονιάκ. Στο ζεστό παντεσπάνι ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα να αφρατέψει κ τέλος βαζουμε την νουτελα.
Για το στήσιμο:
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι βάση, την μια δόση κρέμας έπειτα το δεύτερο παντεσπάνι κ τέλος την δεύτερη δόση κρέμας την οποία όμως απλώνουμε εκτός από το επάνω μέρος κ γύρο- γύρο από την τούρτα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο την τούρτα για να σταθεί.
Έπειτα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζαχαρόπαστα κ την τοποθετούμε πάνω από το τελευταίο στρώμα κρέμας.
Φτιάχνουμε δύο μακριά κορδόνια από την μπλε κ άσπρη ζαχαρόπαστα τα οποία τα πλέκουμε μεταξύ τους κ το τοποθετούμε περιμετρικά της βάσης της τούρτας μας.
Στολίζουμε είτε με πλαστικά παιχνίδια είτε με κατασκευές από ζαχαρόπαστα.
Χρόνος εκτέλεσης 3 ώρες.