ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
Συνταγή και εκτέλεση Vicky Vasso Anast
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Λέγονται LEMON CURD MUFFINS και στα ελληνικά θα μπορούσαμε να το πούμε πολύ ελεύθερα ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Για την κρέμα 
2 λεμόνια, ξύσμα και χυμό 
100γρ ζάχαρη 
50γρ βούτυρο 
2 αυγά χτυπημένα

Βάζουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε πυρίμαχο σκεύος και ακολουθούμε την τεχνική μπεν μαρι. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε τα αυγά που είναι ήδη χτυπημένα κι ανακατεύουμε απαλά και συνέχεια με σύρμα και πάντα σε μπεν μαρι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα αλλά να μη σφίξει πάρα πολύ γτ πήζει κι άλλο όταν κρυώσει. 
Σουρώνουμε την κρέμα αν δε θέλουμε να αισθανόμαστε το ξύσμα. Να σημειώσω, όταν ρίξετε το αυγό θα εμφανιστούν μερικά άσπρα κομματάκια αλλά είναι απολύτως φυσιολογικό και αν σουρωσετε την κρέμα δεν θα υπάρχουν καν. Αν θέλετε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο, την βάζετε σε αποστειρωμένο βαζάκι και μένει ως και 2 βδομάδες.

Για τα μαφινς (δόση για 12 μικρά ή 6 μεγάλα. Προσωπικά κάνω πάντα διπλή δόση)

200γρ αλεύρι που φουσκώνει 
100γρ ζάχαρη 
1 μεγάλο αυγό 
75ml ηλιέλαιο 
150ml γάλα 
1/2κγ εκχύλισμα βανίλιας 
12κ.γ. κρέμα λεμονιού (ανάλογα βασικά πόσα μαφινς θα φτιάξετε) 
Χυμό λεμονιού 
Ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά για έξτρα άρωμα)

Για την επικάλυψη των μαφινς 
4κσ κρέμα λεμονιού 
50γρ ζάχαρη

Προθερμαινουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα και τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στο ταψί για μαφινς.
Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. 
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, λάδι, γάλα και εκχύλισμα βανίλιας.
Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο του αλευριού και ρίχνουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα απαλά το υγρό προς το στερεό μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό. Δε θέλει πολύ ανακάτεμα, ίσα ίσα να διαλυθεί το αλεύρι γιατί αλλιώς τα μαφινς θα γίνουν σφιχτά. 
Γεμίζουμε μέχρι τη μέση τις θήκες, στη μεση βάζουμε λίγη κρέμα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. 
Στη μεσαία σχάρα ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να είναι σταθερά. Περίπου 10 με 15 λεπτά αν πάμε για 12 μαφινς και γύρω στα 20 με 25 αν κάνουμε μεγάλα (ανάλογα το φούρνο πάντα).
Αφού κρυώσουν, ζεσταίνουμε την κρέμα για την επικάλυψη για 1 λεπτό στο δυνατό στον φούρνο μικροκυμάτων ή στη φωτιά μέχρι να γίνει ρευστή και κολλωδης. Αλείφουμε με πινέλο τα μάφινς και είτε τα βουτάμε κατευθείαν στη ζάχαρη ή απλά την πασπαλίζουμε απο πάνω.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search