Κόβουμε το κρέας μερίδες τις θωρακίζουμε από όλες τις μεριές τις βγάζουμε σε πιάτο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει ρίχνουμε το κρέας και το σκόρδο και τα μπαχαρικά και το φρέσκο βούτυρο σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την ντομάτα και νερό χαμηλώνουμε την φωτιά αν είναι στο 9 το βάζουμε στο 4 και σιγοβράζει, το ελέγχουμε και όταν κοντεύει να ψηθεί ρίχνουμε το αλάτι και να μείνει μια ωραία πηχτή σάλτσα!!!
Για το ΠΙΛΑΦΙ έχουμε βραστό το νερό τσιγαρίζουμε το ρύζι ρίχνουμε και το πιπέρι να βγάλει τα αρώματα του διαλύουμε τους κύβους στο βραστό νερό και το ρίχνουμε στο ρύζι και το λεμονί ανακατεύουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στ 2 μόλις αρχίζει να κάνει τρύπες το ρύζι από το μάτι το ανακατεύουμε απαλά με το πιρούνι μας και το αφήνουμε λίγο !!