Σάμαλι παραδοσιακό σιροπιαστό γεμάτο αρώματα. Επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου. (sambalı)
Βάζουμε την ζάχαρη το γάλα την μαστίχα το γιαούρτι και το χρώμα μπεικιν ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε το σιμιγδάλι και κάνουμε μια λακκούβα Βάζουμε σε ένα κουταλάκι την σόδα και ρίχνουμε επάνω του λίγες σταγόνες να αφρίσει μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά αφήνουμε από 2-4 ώρες. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 25Χ35. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 αντιστάσεις και εφόσον έχει ζεσταθεί καλά βάζουμε το ταψί στην μέση για 35-40 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν βγει το σαμαλι ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί και από την ώρα του βρασμού μετράμε έξι λεπτά. Στην διάρκεια μέχρι να ετοιμαστεί το σιρόπι βγάζουμε από το φούρνο το σαμαλι το κόβουμε και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα σιροπιάζουμε αμέσως και τα δυο πρέπει να είναι ζεστά.