Γαλατόπιτα
Συνταγή και εκτέλεση Areti Trimintziou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Παραδοσιακή κρέμα με φύλλο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γαλατόπιτα

Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα για να κρυώνει όσο φτιάχνουμε τη ζύμη και τα φύλλα. 
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, έχοντας λίγο κρατήσει να λιώσουμε το αλεύρι, βάζουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια στο γάλα και μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε το μ αλευριού μέσα. Ανακατεύουμε να πήξει. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τα αυγά.

Σε ταψάκι 30×40 λαδωμένο βάζουμε ένα 3πλο φύλλο, δηλαδή 3 μικρά πιτακια λαδώνοντας ενδιάμεσα. Τα φτιάχνουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί για να γίνει το τελικό γύρισμα. Επαναλαμβάνουμε με άλλο ένα 3πλο και το βάζουμε πάνω από το άλλο λαδώνοντας πρώτα. Έπειτα φτιάχνουμε ένα 2πλο φύλλο και το τοποθετούμε καλύπτοντας μονάχα τον πάτο του ταψιού, ρίχνουμε την κρέμα και φτιάχνουμε το γύρισμα στα πλαϊνά λαδώνοντας. Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα στους 170¤C.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search