Κρέμα Καραμελέ
Σε τηγάνι φτιάχνουμε την καραμέλα βάζοντας όλα τα υλικά της να βράσουν όσο για να πάρει ξανθό χρώμα. Όταν γίνει η καραμέλα την βάζουμε σε μικρή μακρόστενη φόρμα 'η σε ατομικα φαρμάκια.
Χτυπάμε αυγά με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο γάλα καυτό που έχουμε προσθέσει το φύλλο ζελατίνη που έχουμε μουλιάσει σε κρυο νερό για 15' & τις βανίλιες. Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα, την τοποθετούμε μέσα σε μεγαλύτερο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει νερό και την ψήνουμε σε μπέν μαρί για 1 ώρα στους 180° c βαθμούς αέρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8-10 ώρες.