Μπακαλιάρος τηγανητός
Στην αγορά θα βρείτε φύλλα μπακαλιάρου σε διάφορες τιμές, αυτό δεν γίνετε γιατί τα μαγαζιά έχουν διαφορά στις τιμές αλλά γιατί υπάρχουν πολλές ποιότητες μπακαλιάρου. Μπορείτε να βρείτε στην αγορά από 5 ευρώ έως και 25 ευρώ. Επίσης μπορείτε να βρείτε μπακαλιάρο με κόκκαλο η και χωρίς κόκκαλα. Εφόσον λοιπόν πάρουμε τον μπακαλιάρο της αρέσκειας μας και μια μέρα πριν τον φτιάξουμε αρχίζουμε την διαδικασία… πλένουμε το φύλλο το ξεπλένουμε καλά και το κόβουμε μερίδες σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε άφθονο νερό και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Από εκεί και πέρα στην διάρκεια μέχρι να τον φτιάξουμε θα πρέπει να αλλάζουμε το νερό κάθε 4 ώρες. Αυτό πρέπει να γίνει αρκετές φορές (τουλάχιστον 5) για να φύγει το αλάτι από τον μπακαλιάρο. Αν σε κάποιους αρέσει να είναι αλμυρός τότε δεν κάνετε την διαδικασία πολλές φορές. Εφόσον κάνουμε όλο αυτό και φτάσουμε την ώρα που θέλουμε να τον φτιάξουμε βγάζουμε τα κομμάτια και τα βάζουμε σουρωτήρι να στραγγίζουν. Βάζουμε άφθονο λάδι μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι είτε ελαιόλαδο γίνετε λίγο ποιο βαρύ αλλά είναι ποιο υγιεινό είτε σε ηλιέλαιο γίνετε ποιο τραγανό. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και μετα τα περνάμε από το κουρκούτι που σας έχω γράψει αφήνετε να τηγανιστεί καλά από την μια μεριά και γυρνάτε από την άλλη. Φροντίστε να έχετε μια μεγάλη πιατέλα με χαρτί κουζίνας όταν βγάλετε τα κομμάτια του μπακαλιάρου πρέπει να τα ακουμπήσετε στο χαρτί να απορροφήσει το λάδι που έχει επάνω του.
Καλή επιτυχία