Απλό, νηστίσιμο, και πανω απ' όλα υγιεινό!
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε μανιτάρια να πάρουν λίγο χρώμα, τον αρακά, το καρότο, την ντομάτα τριμμένη και τον πελτέ.
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και βάζουμε τα ρεβίθια βρασμένα.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσουν οι γεύσεις, ρίχνουμε λίγο νερό και το πλιγούρι. Συμπληρώνουμε σταδιακά νερό μέχρι να βράσει το πλιγούρι. Βάζουμε μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ελέγχουμε τις γεύσεις και διορθώνουμε αν χρειαστεί.