Τουρτα σοκολάτας Nude cake
Συνταγή και εκτέλεση Afroditi Makridi
Δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Τουρτα σοκολάτας Nude cake με drop σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τουρτα σοκολάτας Nude cake

Παντεσπάνι :
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμενα και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα για μισό λεπτό. σε τσερκι 30 εκ αδειάζουμε αφού το στρωσουμε με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά. ..βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά. Μοιράζουμε σε τρεις δίσκους. Για την συγκεκριμένη χρειάζεται δύο δόσεις παντεσπάνι. 

Κρέμα γεμισης :
Χτυπάμε το βούτυρο με το ζαχαρούχο και την άχνη για 10 λεπτά στην μέγιστη ταχύτητα . Λιώνουμε την σοκολάτα σε Μπεν Μαρί και άμα κρυώσει αρκετά την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα. Βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να πάγωσει. Την ίδια κρέμα χωρίς την σοκολάτα κάνουμε για την επικάλυψη. 

Γκαναζ :
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να χοχλασει, κομματιαζουμε την κουβερτούρα και σε καθαρό στεγνό δοχείο ρίχνουμε την σοκολάτα κ την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις να λιώσει η σοκολάτα και το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά όχι όμως να παγώσει. 

Στησιμο

Βάζουμε ένα πάτωμα παντεσπάνι μια δυο κουταλιές από την γκαναζ και κάνουμε ένα εξωτερικό κύκλο με την βουτυροκρεμα χωρίς σοκολάτα σαν περίφραξη για την κρέμα της σοκολάτας. ...βάζουμε τρεις κουταλιές κρέμα σοκολάτας και σκεπάζουμε με το επόμενο παντεσπάνι... επαναλαμβάνω μέχρι να τελιωσουν τα πατώματα παντεσπάνι το τελευταίο το καλύπτουμε με γκαναζ μόνο. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά την καλύπτουμε περιμετρικά με την υπόλοιπη λευκή βουτυροκρεμα όχι από πάνω βάζουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθει. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη γκαναζ και με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού κάνουμε περιμετρικά της σταγόνες. Διακοσμούμε όπως θέλουμε και αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο να σταθεί. 
Η βουτυροκρεμα είναι ιδανική εξαιτίας του ύψους αυτής της τούρτας βέβαια μπορούμε να βάλουμε ότι θέλουμε σαν γέμιση και σαν επικάλυψη αν κρατήσουμε την τούρτα σε πιο χαμηλό ύψος ..

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search