Λυχναρακια ή καλιτσουνια Ρεθύμνου
Λιώνουμε πολύ καλά την μυζήθρα μας να γίνει αλοιφή, προσθέτουμε τα αυγά,την ζαχαρη, τις βανιλιες κ ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε μισα λεκάνη βάζουμε τα υλικά της ζύμης, χτυπάμε καλά να ενωθούν κ προσθέτουμε λίγο λιγο το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε μιση ωρα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε φυλλα πάχους 3 χιλιοστών περίπου κ κόβουμε με μικρό πιατελακι κύκλους.
Βάζουμε σε κάθε κύκλο γέμιση κ κλείνουμε γυρω γύρω το φυλλο κανοντας τσιμπιες με την βοήθεια μιας οδοντογλυφιδας.
Περίπου 10-12 τσιμπιες είναι αρκετές.
Βάζουμε τα λυχναρακια σε ταψι με λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό κ.πασπαλίζουμε με κανέλα ή σουσάμι.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινησουν.
Η παραδοσιακή συνταγή είναι με δυόσμο κ οταν τα λυχναρακια έβγαιναν από τον φούρνο τα ακουμπούσαν σε φυλλα λεμονιάς για να πάρουν άρωμα
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.