Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο
Συνταγή και εκτέλεση Penny Panagiotopoulou
Εύκολη
Φθηνή

Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο,μπεσαμελ,φετα κ αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο

Για την ζύμη:Σε μπολ ριχνω όλα μου τα υλικά,πλαθω καλά μέχρι να γινει ομοιόμορφη η ζυμη μου.Την τυλιγω με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.

Για την γέμιση:Σε κατσαρολάκι λιώνω το βούτυρο κ προσθέτω το αλεύρι.Ανακατεύω μεχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα.Έπειτα ριχνω σιγά σιγά το γάλα μου κ ανακατεύω πολυ καλά.Αλατι,πιπέρι,μοσχοκάρυδο.Μολις πήξει προσθέτω την τριμμένη φέτα,το αυγό κ ανακατεύω πολυ καλά. Αλάτι κ μπόλικο πιπέρι.

Χωρίζω την ζυμη μου σε δυο μπαλάκια κ ανοιγω το φύλλο.Θελει λιγη προσοχή γτ δεν είναι σαν το φυλλο της πίτας αλλα σαν το φυλλο της τάρτας.Λαδωνω ενα μικρό πυρεξ,στρωνω το πρώτο φυλλο,  Ρίχνω την γέμιση.Από πάνω τα άλλο φύλλο κ ψήνω στους 200 βαθμούς.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search