Κέικ red velvet
Συνταγή και εκτέλεση Γεωργία Μητροπούλου
Εύκολη
Φθηνή

Το Red Velvet Κέικ φτιάχνεται στην Νότιο Αμερική και είναι ένα βαθύ κόκκινο κέικ χωρισμένο σε επίπεδα που εναλλάσσονται από γλάσο τυριού. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κέικ red velvet

Για τη ζύμη red velvet cake:
Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, στη μεσαία ταχύτητα του σταθερού μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά και αφράτη κρέμα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ και χτυπάμε καλά.
Σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε το αλάτι και το ξινόγαλο. Τα ρίχνουμε στο μείγμα κέικ μας σε τρεις δόσεις, εναλλάξ με το αλεύρι. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ.
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το μηλόξιδο και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Με μια μαρίζ, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ, ελέγχοντας ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί και το μείγμα έχει απαλή υφή.
Σε δυο αλευρωμένες και βουτυρωμένες φόρμες για κέικ 20 εκ. ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά. 
Για το γλάσο κρέμας τυριού:
Σε ένα μεγάλο μπολ, στη μεσαία ταχύτητα ενός μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε καλά. 
Σταδιακά, κοσκινίζουμε στο μείγμα τη ζάχαρη άχνη σε 5 δόσεις, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες.
Καλύπτουμε το γλάσο με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Μοντάρισμα του red velvet cake:
Τοποθετούμε σε πιατέλα την πρώτη βάση κέικ. Προσθέτουμε από πάνω 1/3 από το frosting και με τη βοήθεια σπάτουλας το απλώνουμε πάνω σε όλη τη βάση. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη βάση κέικ, προσθέτουμε 1/3 από το frosting και το απλώνουμε με τη σπάτουλα. Στη συνέχεια γαρνίρουμε την πάνω πλευρά και τα πλαϊνά του κέικ με το υπόλοιπο frosting. Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search