Τούρτα κλουβί με ζαχαρόπαστα
Συνταγή και εκτέλεση Ritsa Drakonaki‎
Σχετικά δύσκολη
Φθηνή

Την ζαχαρόπαστα την ανοίγουμε με πλάστη όπως κάνουμε με ένα κοινό ζυμαράκι προκειμένου να κάνουμε την επικάλυψη στην τούρτα μας!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τούρτα κλουβί με ζαχαρόπαστα

Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω ένα ένα τα αβγά,φροντίζοντας να ενσωματώνεται στο μίγμα το ένα πριν ρίξω το επόμενο.Έχω κοσκινίσει τα στερεά υλικά και τα προσθέτω εναλλάξ με το γάλα!Μοιράζω το μείγμα σε 2 ταψάκια(ανοιγόμενα)ίσα και ψήνω στους175°για 45' ανάλογα με το φούρνο!!!(Για τη συγκεκριμένη τούρτα χρειάστηκα 4 τέτοιες δόσεις!!!!!!)

Για το σιρόπι: Βράζω για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού και σιροπιάζω το κρύο κέικ,αφού βέβαια το ισιώσω πρώτα(αν χρειάζεται)

Για την βουτυρόκρεμα: Βάζω τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ,ανακατεύω και τοποθετώ σε μπεν μαρί
Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους155°Φαρενάιτ.Κατόπιν βάζω το μπολ στο μίξερ και χτυπώ με το εξάρτημα αβγοδάρτη στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε μέτρια για 10' περίπου.Αλλάζω εξάρτημα (βάζω το Κ)και αρχίζω να προσθέτω το βούτυρο που έχω κόψει σε κύβους.Οταν τελειώσω με το βούτυρο προσθέτω το αλάτι και τη βανίλια και χτυπώ για λίγο ακόμη!!!!!!

Στρώνω την κρέμα ανάμεσα στα παντεσπάνια και γύρω από την τούρτα,αφού της δώσω το σχήμα που θέλω.Παγώνω στο ψυγείο και μετά καλύπτω με τη ζαχαρόπαστα κατά το γούστο μου!

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search