Σάμαλι
Συνταγή και εκτέλεση Παναγιώτης Δασκαλούδης
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Σάμαλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σάμαλι

Σε ένα μπώλ ή λεκάνη βάζουμε το σιμιγδάλι, το γάλα, το γιαούρτι, τη σόδα το αλάτι, το τρίμμα του πορτοκαλιού. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη και τη προσθέτουμε και αυτή μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, με τα άλλα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα όμοιο μίγμα το οποίο το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, με τη βοήθεια σπάτουλας....Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου (ο χρόνος είναι ενδεικτικός και ανάλογα με τον κάθε φούρνο) και όταν ροδίσει και πάρει το επιθυμητό χρώμα, το βγάζουμε.Σκεπάζουμε το ταψί με μεγαλύτερο ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει και να ιδρώσει. Φτιαχνουμε το σιρόπι, προσθέτουμε τις βανίλιες και από την έναρξη του βρασμού μετά από 5 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.Ξεσκεπάζουμε το σάμαλι μετά από αρκετή ώρα, όταν το σάμαλι έχει κρυώσει αρκετά και ίσα που καταλαβαίνουμε ότι είναι ζεστό, χαράζουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και στολίζουμε με αμύγδαλο το κάθε κομμάτι και σιροπιάζουμε..... Ελάχιστα ζεστό το σάμαλι και ζεστό (όχι καυτό) το σιρόπι......Και το νερό στο σιρόπι πάντα εμφιαλωμένο χωρίς χλώρια και άλατα......

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search