ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ με δικο μου φυλλο
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά ακριβή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ με δικο μου φυλλο

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το στικ κανέλας, το λεμόνι κομμενο στην μεση , και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτα από την ωρα βρασμου.
Για το ζυμάρι
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξίδι, το νερό και το βουτηρο και τα χτυπάμε με τον γάντζο για 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.Καλύπτουμε το μπολ με τη ζύμη με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα Όταν περάσει η μία ώρα αφαιρούμε τη μεμβράνη από το μπολ και κόβουμε το ζυμάρι στα 4.Μαλακώνουμε το 1 κομμάτι από τα 4 ζυμάρια με τα χέρια μας.Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο 40 εκ. Για να μην κολλάει το φύλλο στον πάγκο μας ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα.Κόβουμε το φύλλο σταυρωτά στα 4.
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε την αμυγδαλο ψιχα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.Στο μπολ προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ό,τι περισσέψει από την γέμιση, μετά τη συναρμολόγηση του γλυκού, το χτυπάμε στο μούλτι και σερβίρουμε από πάνω.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180 αντιστασεις. Βγάζουμε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.Το αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες περίπου μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Σερβίρουμε και διακοσμούμε με τη γέμιση που μας περίσσεψε.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search