Παραδοσιακό γλυκό κουταλιού της Κέρκυρας! Δοκιμάστε το!
Τρυπάμε τα κουμ κουάτ με ένα μεταλλικό σουβλάκι σε ιάφορα σημεία τριγύρω. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που τα σκεπάζει και βράζουμε για 40΄. Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό που να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 24 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι σε ένα μεγάλο μπολ. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5΄ το νερό που ήταν μέσα τα κουμ κουάτ με τη μισή ζάχαρη και περιχύνουμε τα φρουτάκια. Αφήνουμε άλλες 24 ώρες να σταθούν μέσα στο σιρόπι. Τότε τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ. Βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά, προσθέτουμε 350γρ ζάχαρη και όταν αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και περιχύνουμε πάλι τα κουμ κουάτ. Αφήνουμε πάλι για 24 ώρες. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες 4 φορές, προσθέτοντας πάντα στο σιρόπι 350γρ ζάχαρη. Στο τελευταίο βράσιμο του σιροπιού προσθέτουμε 1/2 λίτρο γλυκόζη, ρίχνουμε τα κουμ κουάτ και βράζουμε 5' ή ώσπου να δέσει το γλυκό μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.