Τούρτα Πραλίνα
Συνταγή και εκτέλεση Filio Filio
Εύκολη
Φθηνή

Μια τούρτα πεντανόστιμη! Αξίζει να την δοκιμάσετε!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τούρτα Πραλίνα

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και τη βανίλια και το κακάο αφού τα έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 20-22 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 -25 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.Το κόβουμε σε 3 τεμάχια.

Για το σιρόπι : Βράζουμε για 2-3 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για την κρέμα: Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας τη μερέντα. Αν θέλουμε βάζουμε περισσότερη η λιγότερη Μερέντα όσο θέλει ο καθένας.

Για το γλάσο: Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα πιάτο με κρύο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίσουμε καλά με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι σιρόπι και το 1/3 της κρέμας συνεχίζουμε το ίδιο. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω και γύρω γύρω από την τούρτα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 3-4 ώρες. Μετά ρίχνουμε το γλάσο. Άμα θέλουμε καλύπτουμε γύρω γύρω με αμύγδαλα κροκαν.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search