Εύκολη τούρτα κώκ χωρίς τσέρκι με αφράτη κρέμα και πολύ πολύ σοκολάτα.
Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο και αρχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Όταν θέλουμε να την δουλέψουμε θα χτυπήσουμε λίγο με ένα αυγοδαρτη.
Ζύμη
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη τις βανίλιες και το αλάτι. Χτυπάμε για πέντε- δέκα λεπτά. Όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα (30αρι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180°C για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Γλάσσο
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε Μπεν Μαρί η φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και ρίχνουμε στο επάνω μέρος του κοκ