Γιαουρτογλυκό ψυγείου με κομπόστα βερύκοκο
Πολύ εύκολη
Σχετικά φθηνή

10-15 μερίδες

Δροσερό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου για όλες τις εποχές του χρόνου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Γιαουρτογλυκό ψυγείου με κομπόστα βερύκοκο

  • Σουρώνουμε την κομπόστα
  • Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα υλικά: γιαούρτι, το μισό ζαχαρούχο, χυμό κομπόστας, χυμό λεμονιού και προαιρετικά 1 σφηνάκι ποτό kalua ή κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Eάν το γλυκό σερβιστεί σε ποτηράκια :
    • κόβουμε τα μισά βερύκοκα σε λεπτά μισοφέγγαρα και τα υπόλοιπα σε μικρότερα κομμάτια
    • κόβουμε το κάθε σαβουαγιάρ σε 4 ή 5 κομμάτια
    • κάνουμε στρώσεις σε κάθε ποτηράκι με τη σειρά : σαβουαγιάρ- γιαούρτι-κομματάκια βερύκοκο-σαβουαγιάρ- γιαούρτι-φέτες βερύκοκο.
  • Εάν το γλυκό μπει σε μεγάλο πυρέξ  (παραλληλόγραμο ~ 25*35cm):
    • κόβουμε  όλα τα βερύκοκα λεπτές φέτες μισοφέγγαρο (ίσως χρειαστεί όλο το πακέτο σαβουαγιάρ)
    • βάζουμε μία στρώση σαβουαγιάρ και από πάνω ρίχνω τη στρώση γιαουρτιού.
    • Στο τέλος απλώνουμε τις φέτες-μισοφέγγαρο βερύκοκο
  • Αφήνουμε το γλυκό μία μέρα στο ψυγείο, αφού το έχουμε σκεπάσει (ποτηράκια ή πυρέξ),  με πλαστική μεβράνη.
Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.