Βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι χτυπάμε να γίνει μαρέγκα ρίχνουμε τις βανίλιες και σιγά σιγά την ζάχαρη χτυπάμε για αλλά 8 λεπτά μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα βάζουμε σε κορνέ και φτιάχνουμε δυο μεγάλους κύκλους 28 εκατοστών ψήνουμε για μιάμιση ώρα στους 100 βαθμούς αντιστάσεις. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και φτιάχνουμε την σαντιγί. Βάζουμε την μια μαρέγκα μια στρώση σαντιγί φράουλα λίγο σιρόπι από πάνω την άλλη μαρέγκα την υπόλοιπη σαντιγί τις φράουλες και όταν σερβίρουμε ρίχνουμε το σιρόπι.