Γλύκισμα σε βαζάκι για κέρασμα. Μια πρόταση ιδανική για κάθε περίσταση!
Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα, κρόκους αυγών, ζάχαρη και αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν. Μέχρι να κρυώσει ανακατεύουμε ανά δύο λεπτά για να μην ξεραθεί από πάνω. Εναλλακτικά σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα. Στη συνέχεια βάζουμε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και ανακτεύουμε πολύ καλά. Μετά φτιάχνουμε το ζεστό νεσκαφε με τα υλικά που έχουμε για το ρόφημα κ τον αφήνουμε να γίνει χλιαρός. Βάζουμε στο βαζάκι μια κουταλιά κρέμα. Βουτάμε τα μπισκότα πολύ γρήγορα μέσα στον καφέ ένα ένα κ φτιάχνουμε στρώσεις κρέμα, μπισκότα ανάλογα με το πως θέλουμε.
Το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 4 ώρες. Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.