Κέικ λεμονιού με γλασσο
Συνταγή και εκτέλεση Andri Demetriou
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Κέικ λεμονιού με γλασσο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κέικ λεμονιού με γλασσο

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5' λεπτά. Μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε λίγο και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Μετά σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο. Το βάζουμε μερικά δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, σε ένα κατσαρολάκι. Μετά, καθώς ανακατεύουμε το μείγμα του κέικ μας, προσθέτουμε σιγά σιγά και το γάλα. Ανακατεύουμε ακόμη λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παίρνουμε τη φόρμα του κέικ και την λαδώνουμε και την αλευρώνουμε λίγο απλά για να μην κολλήσει το κέικ μας όταν θα το βγάλουμε. Βάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα και το ψήνουμε στο προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45' λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και αφού το ξεφορμάρουμε φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ 
προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού. Η ζάχαρη είναι όση γράφει στα υλικά για το γλάσο. Για τον χυμό λεμονιού υπολογίζουμε εμείς. Προσθέτουμε λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο και παχύρρευστο χωρίς κουβαράκια μείγμα. Όταν το φτιάξουμε το περιχύνουμε πάνω απ' το κέικ μας και για έξτρα διακόσμηση αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγα αλεσμένα φυστικια.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search