Λυχναρακια ή καλιτσουνια Ρεθύμνου
Συνταγή και εκτέλεση Κυριακή Μπουντρούκα
Εύκολη
Φθηνή

Λυχναρακια ή καλιτσουνια Ρεθύμνου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Λυχναρακια ή καλιτσουνια Ρεθύμνου

Λιώνουμε πολύ καλά την μυζήθρα μας να γίνει αλοιφή, προσθέτουμε τα αυγά,την ζαχαρη, τις βανιλιες κ ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
Σε μισα λεκάνη βάζουμε τα υλικά της ζύμης, χτυπάμε καλά να ενωθούν κ προσθέτουμε λίγο λιγο το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε μιση ωρα στο ψυγείο. 
Ανοίγουμε φυλλα πάχους 3 χιλιοστών περίπου κ κόβουμε με μικρό πιατελακι κύκλους. 
Βάζουμε σε κάθε κύκλο γέμιση κ κλείνουμε γυρω γύρω το φυλλο κανοντας τσιμπιες με την βοήθεια μιας οδοντογλυφιδας. 
Περίπου 10-12 τσιμπιες είναι αρκετές. 
Βάζουμε τα λυχναρακια σε ταψι με λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό κ.πασπαλίζουμε με κανέλα ή σουσάμι. 
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινησουν.
Η παραδοσιακή συνταγή είναι με δυόσμο κ οταν τα λυχναρακια έβγαιναν από τον φούρνο τα ακουμπούσαν σε φυλλα λεμονιάς για να πάρουν άρωμα

Κριτικές

5
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020
αυθεντική συνταγή λέγεται μελιτίνια είναι από τη Σαντ...
Δες την πλήρη κριτική >>
- Ourania Psarakou
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής
© Μαγειρικές Απολαύσεις. Created By Siteline

Search