Λικερ καρπούζακι
Στύβουμε με τα χέρια μας σ ένα σουρωτό την ψίχα από το καρπούζι και το περνάμε 2-3 φορές από λεπτή σίτα, ώστε να έχουμε μόνο ζουμί. Κρατάμε 5 κούπες ζουμιά. Βράζω για 5 λεπτά (μέχρι να πάρει μια βράση) σε μία κατσαρόλα τα ζουμιά από το καρπούζι, τη ζάχαρη, το λεμόνι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σκεπάζω την κατσαρόλα, την αφήνω να κρυώσει και την άλλη μέρα προσθέτω το αλκοόλ. Σουρώνω και βάζω το λικέρ σε μπουκάλια και το διατηρώ σε δροσερό μέρος. Αφήστε το λικέρ να ξεκουραστεί για 5 μέρες και μετά χρησιμοποιήστε το. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.